keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Versonvihreät kevätsukat

Malli: Judy Sumnerin Kimono.

Lanka: TeeTee Helmi, väri 189.

Puikot: KnitPro Symphonie Cubics sukkapuikot 2,5 mm.


Toiset sukat tällä mallilla syntyivät jo rutiinilla. Puikkoina tutut KnitPron neliskanttiset sukkapuikot, joiden ansioluettelossa nämä ovat jo viides sukkapari. Lankana on Tekstiiliteollisuuden Helmi, joka on 100 % merinovillaa. Helmi on ohuehko, laadukkaanoloinen, konepestävä lanka, vyötteen mukaan valmistettu Italiassa. Tällaisesta langasta saa suurenmoisen tasaista sileää neuletta. Väri on versonvihreä, selvästi vahvempi ja makeampi kuin kuvissa. Ehkä hieman turhankin voimakas väri minun makuuni, mutta en löytänyt kiireessä parempaakaan sävyä keväisiin oleskelusukkiin. Kimonon mehevä köynnösaihe pääsee joka tapauksessa oikeuksiinsa tässä värissä.

Varrensuun käänteen ompelu onnistui paremmin tällä kertaa, kun käytin apuna nuppineuloja. Neuloilla kiinnitettyä varrrensuuta on helppo venyttää tasaisesti äärimittaan ommellessa, jolloin ommel jää riittävän löysäksi. Toinen vaihtoehto olisi tietysti neuloa käänne paikalleen, mutta tämä vaatii, että silmukat luodaan tilapäisaloituksella. Sekatekniikoiden ystävänä pidän enemmän ompelusta.


Varren vihreä pitsineule toi elävästi mieleen teininä aloittamani neulepuseron, joka ei koskaan valmistunut. Ohje lienee ollut vuoden 1994 Suuressa Käsityölehdessä, jossa oli tarjolla neulepuseroita "Intian mausteväreissä". Olisikohan vaaleanvihreä, puuvillalangasta neulottu lyhyt pusero edustanut maustevalikoimassa laakeria. (Laakeri ei toki ole vaaleanvihreä, ellei sitten puhuta aivan vastasyntyneistä lehdistä; alakuvassa oikealla näkyy muuten laakeripuska.) Puseron helmassa oli muistaakseni rivi virkattuja spiraaleja, mutta en koskaan päässyt sinne asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti