perjantai 9. maaliskuuta 2012

Varvassukat

Malli: Yhdistelmä Dropsin kahdesta mallista, isovarvassukaista ja varvassukista.

Lanka: Rico Superba Safari, väri 007, menekki 68 g.

Puikot: KnitPro Symfonie Cubics sukkapuikot 2,5 mm ja varpaissa KnitPro Symfonie Wood sormikaspuikot 2,75 mm.Superba Safari on ohuehko (100 g / 420 m) konepestävä perussukkalanka, joka sisältää villaa ja polyamidia. Dropsin varvassukissa (malli on suunniteltu Fabelille) pikkuvarvas on kaksi kerrosta muiden varpaiden alapuolella ja muut varpaat samalla korkeudella. Luulisin, että tämä järjestely vastaa suunnilleen useimpien ihmisten varpaiden anatomiaa. Varpaiden oikeiden pituuksien määrittäminen on ongelmallisempaa. Minun kippuraisiin pikkuvarpaisiini nämä sukat eivät oikein istu, vaikka sievät ovatkin. Herttainen munankuoripastelleja yhdistelevä sävy erottuu edukseen Superba Safarin hieman tunkkaisesta värikartasta.

Sileytin sukat samalla tyylillä kuin sormikkaat. Kastelin sukat läpikotaisin, puin märkänä jalkoihin, asettelin oikeaan muotoon ja riisuin varovasti kuivumaan. Lopputulos ei ole yhtä hyvä, sillä varvassukat ovat vahvasti kolmiulotteiset, toisin kuin sormikkaat tai tavalliset sukat. Luultavasti kannattaisi sileyttää sukat pingottimilla ennen varpaiden neulomista ja käsitellä varpaat erikseen.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloiset varvassukat :) Ihana tuo väri.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Väri on todella söpö. Superba Safari on ollut alkuvuoden tarjouksessa Lankamaailmassa, joten pitihän sitä kokeilla.

    VastaaPoista