tiistai 28. helmikuuta 2012

Pieniä palmikoita ja uusia työkaluja

Malli: Dropsin Sandwave.

Lanka: Drops Fabel, väri 101 (beige); menekki 63 g.

Puikot: Sukkapuikot KnitPro Cubics 2,5 mm.


Kokeilin näissä sukissa ensimmäisen kerran KnitPron neliskanttisia puikkoja. Valmistaja lupaa, että puikot kiristävät silmukoita, mutta ovat silti mukavat käsissä. Vaikutelmani on, että käsiala todella kiristyi, ja neulominen tuntui vaivattomalta. Ruusupuiset puikot ovat nopeat ja luistavat. Kädet (sormet ja jossain määrin myös ranteet) olivat kuitenkin intensiivisen neulomisen jälkeen kipeät, mitä harvoin tapahtuu pyöreiden puikkojen kanssa.

Toinen uusi tuttavuus ovat ylemmässä kuvassa näkyvät sukanpingottimet (Sock Blockers), samoin KnitPron valmistamat. Pingottimet on tarkoitettu kostutettujen sukkien sileyttämiseen oikeaan kokoon ja ryhtiin. Arjen estetiikkaa arvostava epäilemättä kuivattaa sukkansa pingottimilla myös pesun jälkeen. Sukat ovat todellakin ammattimaisen täydelliset, kun ne otetaan pingottimilta, eikä taitteita jää. Lisäksi pingottimien avulla pääsee katselemaan, pyörittelemään ja tunnustelemaan sukkia oikeisiin mittasuhteisiin aseteltuina jo neulomisen aikana. Suosittelen, vaikka pingottimet ovatkin hinnakkaat (n. 30 euroa / pari). KnitPron pingottimia on kolmea kokoa. Kuvassa näkyvä keskikoko kattaa koot 38-40; lahjasukkia laajemmalla kokoskaalalla neulova joutuukin sitten ostamaan kaikki kolme kokoa.


Sandwave on apupuikolla tehtävien runsaiden palmikoiden vuoksi hieman työläs malli. Tarkoitukseni oli tehdä napakasti istuvat saapassukat, ja sellaiset nämä nimenomaan ovat. Oleskelusukkiin olisin valinnut isomman puikkokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti