perjantai 24. helmikuuta 2012

Kirsikankukkia

Jälleen kangasväreillä koristeltu peruskassi:


Koko noin 34 x 38 cm, kangas valkaisematonta lakanakangasta, sivuissa pussisaumat.

Koristelu on tehty piirtoheitinkalvosta leikatun sapluunan avulla. Väri on Tiimarin kangasväriä (sekoitettu punaisesta ja valkoisesta), tuputteluvälineenä salmiakinmuotoinen meikkisieni.


Kassin molemmat puolet ovat suunnilleen samanlaiset.

Valmista kassia koristeltaessa on syytä käyttää kassin sisällä suojana esimerkiksi pahvinpalaa tai vanhaa kirjekuorta, ettei väri imeydy läpi toiselle puolelle. Tahrat pitää poistaa varovasti vedellä ennen värin kiinnittämistä. Itse käytin apuna mikrokuituliinaa.

Huomasin, että painokuvio näyttää keinovalossa räikeältä, lähes neonsävyiseltä, ja hieman kiiltävältä, kun taas luonnovalossa väri on hillitty ja matta. Ilmeisesti tämän kangasvärin ominaispiirre?

2 kommenttia:

  1. Hirveästi kivoja juttuja olet taas tehnyt! Sormikkaat on hienoja, mä oon elämäni aikana tehnyt tasan yhdet, jotka edelleen käytössä, ja piti jo paikata peukaloa, kun reikä tuli. Ilmeisesti toimiva ohje tuo Dropsin.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun käyt kommentoimassa! Pahoittelen, että julkaiseminen vähän viivästyi, sähköpostissani on kovasti ruuhkaa.

    Sormikkaita alkaa tosiaan olla yli oman tarpeen :) Kiva pieni työ, joka kulkee mukana, ja helppo sovitettava missä ja milloin vain. Tulee myös kokeiltua eri lankoja, kun sormikkaisiin menee vain kerä tai kaksi.

    VastaaPoista