lauantai 2. helmikuuta 2013

Talven ensimmäiset lapaset


Viime talvena neuloin sormikkaita. Yhteensä niitä syntyi ainakin seitsemän paria. Tänä vuonna sormikkaat eivät jostain syystä houkuttele laisinkaan.


Päätin haluta sen sijaan lapaset. Nämä syntyivät vaivattomasti. Nelosen puikoilla neulominen tuntui suorastaan huijaukselta. Harvoin käytän kolmosta suurempaa puikkokokoa. Lankana on Hjertegarnin Vidal Alpaca (väri 2111), joka on sataprosenttista luomuvärjättyä (vai värjäämätöntä?) babyalpakkaa. Lanka ei koostumuksestaan huolimatta ole kovinkaan vetelää, vaan pitää kivasti ryhtinsä. Malli on muunnelma Dropsin lapasista, jotka on alun perin neulottu ohuen alpakan ja pitsimohairin yhdistelmästä. Mallissa on melko paljon ompelua, mikä ei neulepuristeja miellytä. Dropsin kuvassa pompulaosan ainaoikein silmukat näyttävät muuten merkillisiltä, aivan kuin rei’iltä. Mutta sama efekti näkyy omassakin kuvassani.Puikkoina ranneosassa numeron 3,5 pitkät pyökkipuikot sekä käsiosassa ja peukalossa nelosen bambusukkapuikot. Lankaa meni 75 g.

….

Monet luksuslangat alkoivat näyttää taas houkuttelevilta, kun mietin, millaisia lapasia niistä voisi neuloa. Millaiset lapaset tulisi puhtaasta silkkilangasta? Veltot, epäilemättä. Lämmittävyys varmasti riittäisi. Olen monena vuonna käyttänyt kaupunkitalvikäsineinä aivan ohuita silkkisiä aluskäsineitä, joita myydään lähinnä urheilukäyttöön. Sopivan minimalistinen valinta runsaudenpulaan, josta neuloja usein kärsii. Kovalla pakkasella päälle sopii vetää hahtuvasta huovutetut tumput.

Kapaloiduista käsistä tulee muuten sormikkaiden jälkeen merkillisen infantiili tunnekokemus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti