keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kasa karvattavaa


Ompelin kissoille kasan tyynynpäällisiä. Karvaantuminen alkoi välittömästi, ja se on tarkoituskin. Puuvillapalttina imee tehokkaasti lattioilla leijuvaa karvaa, mutta se on myös helppo puhdistaa kohtalaisen siistiksi. Täysin karvaantumattomaksi tarkoitettuihin tekstiileihin kissanomistaja valitsee satiinisidosta.

Marian kässäkerhossa ommeltiin viime viikolla puutarhatyynyjä, joissa päälliset on kiinnitetty sisuksiin tyynyn läpi ommelluilla napeilla. Tämä ratkaisu miellyttäisi esteettisesti, mutta kissojen kanssa on käytännöllisempää, että päälliset voi pestä myös ilman tyynyä.

Raitakangas on Eurokankaan palapuolelta. Palaosaston muutama kymmenen neliömetriä taitavat olla Helsingin kantakaupungin ainoa paikka, jossa voi tehdä aidosti edullisia ja kiinnostavia kangaslöytöjä. "Pellavasekoite", "käsityöpuuvilla" ja "ohut puuvilla" ovat suosikkikategorioitani; niistä voi löytää lähes mitä tahansa. Myös puuvillaiset raidalliset paitakankaat ovat laadultaan suurenmoisia ja hinnaltaan hyvin edullisia, mutta kategoriana melko ennakoitava paketti. Tätä "ohueksi puuvillaksi" luokiteltua kangasta sattui olemaan yksi pala, josta jäi neljän tyynynpäällisen jälkeen jäljelle seitsemän sentin kaistale. Hulpion suunnassa hukkapaloja ei jäänyt lainkaan. Hintaa yhdelle päälliselle tuli noin kolme euroa. Kangas on tiheäsidoksista ja pehmeää Modan tilkkutyöpuuvillaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti