maanantai 14. toukokuuta 2012

Ihanaa raitaa


Perusmallinen kangaskassi raidallisesta palakankaasta. Tämä on täydellinen juuri tällaisena. Ajatuksena oli satsata edes sen verran, että ompelisin alakulmiin taitokset, mutta purkuunhan ne menivät:


Kulman taittaminen sisään kuvassa näkyviä purkulinjoja pitkin on helppo tapa antaa kauppakassille lisäulottuvuutta: kassiin, jossa on muotoiltu pohja, on helpompi pakata tavaraa, etenkin kiireessä kassalla. Toisaalta pehmeän kangaskassin mittasuhteet kärsivät: yläosa näyttää alaosaa leveämmältä. Ronskeilla kulmataitoksilla voi helposti muokata pussiksi ommellusta kangaskappaleesta vaikka säilytyskorin pöydälle tai lattialle, kunhan kangas on kyllin jäykkää.


Ompelin sentään ketjupistoilla kirjotun kangasmerkin kassin saumaan merkiksi siitä, että työ on tehty valmiiksi. Auttavasti oikeanvärinen kirjontalanka löytyi Stockmannin hulluilta päiviltä hankitusta boksista, jossa on 50 vyyhteä muliinilankaa. Aika näppärä paketti tuurikirjojalle, jolla ei ole kärsivällisyyttä lähteä metsästämään juuri oikeaa sävyä käsityöliikkeestä. Tänä keväänä hulluilla päivillä olikin vaikka mitä käsityöihmiselle, esimerkiksi saumurilankoja, laadukkaita neulelankoja (mm. Sublimen silkki-merino-kashmir-lankaa monessa värissä) ja monenlaista pikkutarviketta. Toivottavasti sama linja jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti