sunnuntai 2. elokuuta 2015

Parvekeviljelyä elokuun alussa

Lasitetulla länsiparvekkeella on kylmänä kesänä vihreää ja kasvit voivat pääasiassa hyvin. Kylmyys suojaa ötökkäepidemioilta, jotka suljetussa tilassa riistäytyvät helposti käsistä.

Shisot ovat kasvaneet metrisiksi pikkupensaiksi. Yksivuotias lapsikin on oppinut niiden sihisevän nimen. Valitettavasti en välitä kasvin mausta. Se on mieto mutta jotain häiritsevää siinä on. Mutta kaipa nuo lehdet salaatin seassa tulevat syödyksi. Samasta taimierästä ikkunalle ja avoparvekkeelle päätyneet taimet ovat jo kompostissa, eivät viihtyneet. Kasvihuoneeseen päässeet voivat kuulemma mainiosti.

Chilin taimet piti tänä vuonna ostaa, vanhoissa siemenissä ei enää ollut tehoa. Nyt palonalkuja on vihdoin alkanut ilmestyä, aluksi kukat varisivat pois pölytysyrityksistä huolimatta. Pölytän kukat pienellä pehmeällä siveltimellä.

Minttua on jälleen reilusti yli oman tarpeen. Parvekkeella on nyt neljää lajia. "Lontoon minttu" on klassikko, kasvimaalla talvehtiva marokonminttu, joka on tuotu matkalaukussa Columbia Roadin kukkamarkkinoilta. Minttua voi yrittää talvettaa myös parvekkeella, ainakin leutoina talvina se on mahdollista Etelä-Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti