maanantai 20. huhtikuuta 2015

Käyttökelpoista paperista?
Origamien taittelu on hämmästyttävän rentouttavaa ja addiktoivaa. Lopputuloksena on valitettavasti yleensä kasa paperiesineitä, joilla ei ole mainittavaa käyttö- eikä edes koristearvoa. Ja olen sentään yrittänyt valita malleja, jotka olisivat käytännöllisimmästä päästä. Ehkä tässä hauskasti avautuvassa ja tiiviisti lukittuvassa tatossa voisi säilyttää kolikoita? Antaa lahjaksi jotain hyvin pientä? Maailmahan on joka tapauksessa hukkumassa tarpeettomaan tavaraan, joten pieni lahja on hyvä lahja.

Malli löytyy netistä hakusanalla pinwheel tato, joku ystävällinen sielu on uhmannut tekijänoikeuksia valokuvaamalla ja julkaisemalla alkuperäislähteen kiitettävän selkeät taitteluohjeet. Käytin työhön valkoista ja tekstileimasimella leimailtua arkkia. (Leimasimessa on tekstiä eräästä Horatiuksen oodista; kuka sen on suunnitellut ja miksi ja mihin tarkoitukseen?) Kirkkaan värisillä papereilla pääsee toki parempaan karnevaalitunnelmaan.


Käyttökelpoista paperiaskartelua on tietysti korttien näpertäminen. Kortteja tarvitaan aina, ja kivat kortit ovat kaupassa käsittämättömän kalliita. Tässä ruusuteemaa simppelissä pikku pakettikortissa, Ihmemaan Liisa ihastuttaa aina.


Loppukevennyksenä origamisammakko. Tai kirppu. Ehkä vika on paperissa, ehkä taittelijan sormissa. Nämäkin ovat ilmeisesti käyttökelpoisia lastenleluina, ne hyppivät. Tai jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti