maanantai 16. helmikuuta 2015

Tyynyrasian askartelua

Yrjönkadun Sinellin paperipuolella oli tammikuussa kunnon alehulinat, kun koko myymälätila tyhjennettiin remontin alta reiluilla prosenteilla.

Mukaan tarttui heräteostoksena "score board", jolla voi askarrella ns. tyynyrasioita (pillow box). Levyn ja taittoluuta muistuttavan työkalun avulla tehdään kartonkiin urat, joita pitkin rasia taitellaan muotoonsa. Levyn lisäksi rasian tekoon tarvitaan sakset/askarteluveitsi ja liimaa.
Rasian päädyt syntyvät kahdesta litistetystä soikiosta:Kappale leikataan irti saksilla. Keskelle ja reunaan vedetään taittoura, sivuun jää ylimääräinen lieve liimaamista varten:Rasia on hetkessä valmis ja jopa kohtalaisen professionaalisen näköinen:


Xcutin levyssä on malli neljälle leveydelle; rasian pituuden voi määrittää vapaasti. Nämä rasiat ovat melko litteitä muodoltaan ja sopivat kaikenlaisille pikkulahjoille, myös pienille neuletöille (esimerkiksi sormikkaille tai sukille). Rasiat sopivat jopa kirjeessä lähetettäväksi, sikäli kuin jatkossakin kirje saa venyä siihen kolmen sentin paksuuteen; maksikirjehän jo menetettiin.

Mallityössä on käytetty Sinellin basic-kartonkia, joka ei oikein sovellu tarkoitukseen, sillä sen strukturoitu pinta taittuu epätasaisesti. Sileämmällä kartongilla lopputulos on täydellinen.

Levyn avulla voi toki väkertää muunkinlaisia rasioita, joihin tarvitaan suoria taiteuria. Levyn reunimmaisista kuvioista en tiedä, mihin ne on tarkoitettu. Kertokaa jos tiedätte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti