sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Rei'ityskone

Osallistuin aikuisten infantilistisiin arpajaisiin ja tilasin kaksi kiloa Noshin yllätyskankaita. Nämä yllätyspussit ovat ilmeisen haluttuja, tulevat harvakseen myyntiin ja myyvät heti loppuun.

Kivoja kankaitahan sieltä tuli, ja kilohinta 25 euroa on hyvin edullinen, vaikka osa paloista voi olla lievästi kakkoslaatuisia. Itse huomasin muutaman värjäytymän resorin reunassa, en sen pahempaa. Noshin kankaat ovat nyt niin haluttuja, että tuohon kilohintaan ostetuista saa myös helposti omansa takaisin eteenpäin myymällä.

Joku Ottobren kaava, jonka mallityössä on kitaroita. Hyvin suora hihanpyöriö. Koko 92.

Suosittu norsukangas on interlock-neulosta, eli siinä on kaksi yhteen kietoutunutta neulekerrosta ja oikeat silmukat kummallakin puolella. Tällainen kangas on tietysti erityisen miellyttävää ihoa vasten. Interlock voi olla venyvää ja vanuvaa, kuten Eurokankaan trikoopalalaarissa satunnaisesti uivat pyjamakankaat, tai jämäkkää ja muotonsa pitävää, kuten Noshin norsut. Nosh oli ystävällisesti pakannut mukaan oikeanväristä resoria (oisko tää aqua? vai minttu?), joten oli helppo päätyä ompelemaan paitoja.

Mutta. Saumurini pistelee tämän interlockin täyteen reikiä! Vanhaan babylockiin (ysäri-Juki) saa suunnilleen kahta neulatyyppiä, tavallista ja pallokärkistä, ja reikiä syntyy molemmilla. Ratkaisin ongelman epätyydyttävästi ompelemalla saumat kiinni ompelukoneella (microtex-neulalla) ja tekemällä huolittelun saumurilla. Suosittelen yhdistelmää joustava suora ommel ja kolmilankainen saumuriommel. Valitettavasti myös viimeistelyyn käyttämäni kaksoisneula teki muutaman reiän, vaikka on asiallinen ja melkein uusi Schmetzin kapistus.


No, ehkä nämä kaksi paitaa kestävät sen aikaa minkä mahtuvat lapselle päälle. Toiseen jaksoin ommella käsin vinonauhan pätkän kaula-aukon takaosaan. Parantaa kyllä ulkonäköä! Ja antaa syyn keräillä kaappiin pieniä kankaanpaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti