torstai 28. huhtikuuta 2016

Bernina palveleeBernina Record 931 Electronic tikuttaa useita jousto-ompeleita. Säätöjä on riittävästi. Tikin pituuden voi valita vapaasti (samoin kuin leveyden, tosin maksimileveys on 4 mm). [Pfaffissa tikin pituuteen on vaikea puuttua, stretch on ikään kuin yksi tikinpituuden vaihtoehto ja tyyppivikana tuntuu olevan esim. liian ilmavaksi jäävä hunajakenno.] Langankireyksien säätäminen vaikuttaa jousto-ompeleiden ulkonäköön, samoin langan laatu. Paininjalan puristusta Berninassa ei voi virallisesti säätää, mutta kannen voi avata kohtalaisen helposti ja väännellä sieltä löytyvää puristuksen ruuvia.

Päärmeiden huolitteluun soveltuva jousto-ommel helpottaa elämää ihmeesti. Kaksoisneula on toki aina vaihtoehto, mutta kohtalaisen vaativa sellainen. Kaksoineulat ovat kalliita. Helpoimmin saatavilla oleva Prymin neula on tunnetusti käyttökelvoton. Leveys säädetään ostamalla uusi neula. Ylälankoja pitää olla kaksi, mikä on jo kohtuutonta erikoisemman värisissä kertaprojekteissa. Säätöjen kohdilleen saamisessa menee aikaa; usein alalankaa on pakko löysätä, joten ruuvimeisselin on paras olla tallessa. Itse tapaan vetää päärmäyksen langanpäät käsin piiloon. Kaksoineulalla niitä tulee enemmän. Kaksoineula on toki kaunis oikealta, mutta nurjalla substanssia on turhan vähän.

Kuvan kangas on Noshin 100-prosenttista puuvillatrikoota. Tämä väri taisi jo poistua valikoimasta. Saumuri pisteli yhden reiän sivusaumaan kangasta ommellessa, toivotaan ettei niitä repeile lisää pesuissa. Noshin laatu on muuten loistavaa, mutta täyspuuvillaisten laatujen rei'ittyminen riipii hermoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti