torstai 19. marraskuuta 2015

Näkymiä korkealta

Kansainvälisen avaruusaseman kamera kuvaa maata:

http://eol.jsc.nasa.gov/HDEV/

Näkymät vaihtelevat jatkuvasti, asema kiertää maapallon noin 16 kertaa vuokaudessa ja maapallo pyörii omaan tahtiinsa. Yöpuolella maata ruutu on musta.

Maan näkemisellä avaruudesta, omakohtaisesti, kotiplaneetan ulkopuolelta, on kuulemma valtava psykologinen vaikutus. Ehkä myös kuvalla on terapeuttista potentiaalia.

Planeetta näyttää tuottavan juuri nyt kelvollisia persimoneja.

maanantai 16. marraskuuta 2015

Upein

Guerlainin mehiläispullo, kaksi ja puoli desiä. Raskiiko tätä käyttää? Raskiiko olla käyttämättä?

Hajuste sisällä on versio Guet-Apensista.


Napoleonin ihannekansalaiset.

torstai 12. marraskuuta 2015

Irvikissa pipossa

Peruspipo Hjertegarnin Lima-langasta, joka oli Lankamaailmassa tarjouksessa alkusyksystä. Lima on kuohkeampaa kuin Dropsin Karisma, jolle ohje oli kirjoitettu, vaikka molemmilla on sama juoksevuus. Pienensin silmukkamäärää vähän liikaa ja nyt pipo ei haluaisi pysyä korvilla.


Toinen leimasin samaa sarjaa.

Kangasmerkki on tehty leimaamalla lakanakankaalle. Kumileimasin ja mustaa Versafine-mustetta. Lopputulos on hämmästyttävän tarkka. Versafinea ei ole tarkoitettu kankaalle eikä valmistaja lupaa mitään lopputuloksen pysyvyydestä. Jossain ulkomaisessa blogissa bloggaaja oli testannut pesunkestävyyttä ja todennut sen hyväksi. Sopii kokeilla! 

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Voimistelua

Kokeilin nopeasti kinnasneulatekniikkaa (sitä tavallisinta versiota, oletan) pikku aivovoimisteluksi.



Pari pikaista huomiota. Tekniikan voi (kaikesta päätellen) opetella pienellä vaivalla netistä löytyvän materiaalin avulla. Neulaa ei tarvitse hankkia jos kotona on paksu tylppäkärkinen parsinneula. Lankaa pitää jatkaa koko ajan, joten jatkotekniikka kannttaa miettiä jo etukäteen. Pikaisen kokeilun perusteella pidän huovutusneulalla tökkimistä varsin potentiaalisena ja monenlaisille lankakokeiluille sopivana vaihtoehtona.

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Cookieta taas

Toiset sukat Cookien reseptillä. Malli on "Cauchy" kirjasta Suloisimmat sukat. Mallineule on kyllä niin yksinkertainen, ettei tähän ohjetta tarvitse kun on kuvan nähnyt. Puikkoina Addin 100-senttinen bambupyörö ja lankana Hjertegarnin sukkalanka. Nämä ovat ensimmäiset fingering-vahvuiset sukat, jotka olen neulonut magic loopina. Jälki on parempaa kuin sukkapuikoilla, ja työskentely nopeampaa. Sukkien neulominen itsessään kyllästyttää juuri nyt, mutta tulipahan valmista, vihdoin. Sukat oli aloitettu kesällä.